Marketing- en verkoopafdelingen, de verantwoordelijken voor compliance, veiligheidszaken en intermediair beheer van verzekeraars maar ook serviceproviders, partijen die willen groeien door overnames, overnameadviseurs en veel toeleveranciers van de branche zullen er blij mee zijn: online een volledig en actueel overzicht van de financieel adviseursmarkt.

RiFD (Ratinginstituut Financieel Dienstverleners) introduceert namelijk per 1 oktober a.s. InFas (Informatiesyteeem Financieel adviseurs). InFas is een super handige, overzichtelijke en betaalbare online database met daarin niet alleen alle financieel adviseurs van Nederland, maar ook alle daarbij betrokken personen. Zo zijn er bijna 8.000 kantoren met een AFM vergunning en 18.000 betrokken personen in de database opgenomen. Daarnaast zitten alle aandeelhouders, dochterondernemingen, bestuurders, beleidsbepalers  en tekeningsbevoegden in de database. Dit zijn nog eens 9.000 bedrijven. Daardoor wordt duidelijk en inzichtelijk welke bedrijven en personen bij elkaar horen en welke verbanden er zijn.

Alle financieel adviseurs met alle relevante informatie in één database

Het grote voordeel ten opzichte van andere aanbieders, zoals bijvoorbeeld Company Info, is dat er per adviseur voor de sector relevante informatie wordt getoond en alle adviseurs overzichtelijk in één database staan. Daardoor kan de gebruiker snel de gewenste adviseur of persoon opzoeken en selecteren en selecties maken van marktpartijen

Uitgebreide selectiemogelijkheden

Zo kan er bijvoorbeeld op postcode, aantal FTE, vakbekwaamheden en startdatum worden geselecteerd. Ook handig voor verzekeraars en serviceproviders is de aanwezigheid van alle AFM informatie over vergunningen, zodat inzichtelijk is op welke vakgebieden adviseurs mogen adviseren en bemiddelen. Maar er kan nog veel meer. De geselecteerde adviseurs kunnen weer gemakkelijk worden geëxporteerd naar de eigen ICT-omgeving via een excel-export. Of zo eenvoudig worden verspreid onder bijvoorbeeld accountmanagers en verkoop binnendienst.

Alle gegevens komen uit openbare bronnen. Deze bronnen zijn in principe voor iedereen toegankelijk, maar niet allemaal gratis. RiFD heeft de informatie gekocht en afgestemd en gerangschikt naar de wensen van verzekeraars. Bronnen zijn de KvK, AFM, KiFID en  kredietinformatiebureaus. De database wordt maandelijks geactualiseerd.

Voor afdelingen Intermediair Beheer of Intermediair Services heeft RiFD nog een speciale database beschikbaar waarin alle wijzigingen bij de eigen intermediairs kunnen worden bijgehouden. Zo heeft en houdt de verzekeraar volledige controle over haar intermediair administratie.

Voor meer informatie: www.ratinginstituutfd.nl/infas