Whitepapers

– Whitepaper: Toe- en uittreders Intermediaire Adviesmarkt

11 november 2015
Ratinginstituut Financieel Dienstverleners heeft onderzocht in welke mate en tempo de intermediaire adviesmarkt in aantallen afneemt. Maatgevend voor het onderzoek is het al dan niet hebben van een AFM (deel)vergunning. De resultaten zijn te lezen in de whitepaper ‘Toe- en uittreders Intermediaire Adviesmarkt’.

Vul onderstaande gegevens in en u ontvangt de download link in uw e-mailbox:

* verplicht veld

– Whitepaper: Serviceproviders onder de loep

25 juni 2015
Omdat er geen algemeen aanvaarde definitie van een serviceprovider is en vele bedrijven zich dus serviceprovider noemen of zo worden gezien, worden daardoor vaak alle serviceproviders op één hoop gegooid. Dat is zeker niet terecht. Dat is voor RIFD aanleiding geweest om met een verbeterde indeling te komen en verschillende typen te onderscheiden. Hierdoor ontstaat meer inzicht in de markt van serviceproviders.

Door deze indeling ontstaat meer inzicht en eenduidigheid in de markt van serviceproviders. Bovenstaande is vastgelegd in de whitepaper: Serviceproviders onder de loep. De whitepaper is geschreven vanuit de optiek van de aanbieder. Verzekeraars kunnen op basis van de nieuwe typeringen in hun distributiebeleid beter gefundeerde keuzes maken.

Vul onderstaande gegevens in en u ontvangt de download link in uw e-mailbox:

* verplicht veld

RIFD heeft, naast de gratis versie, een uitgebreide versie gemaakt. Deze uitgebreide versie is voorzien van nuttige overzichten met namen, KvK nummers en concernverbanden. Klik hier voor de uitgebreide versie.


 

– Whitepaper: Rating financieel adviesmarkt in Nederland

29 januari 2015
Uit een analyse van het Ratinginstituut Financieel Dienstverleners (RIFD) en Adviesbureau Fred de Jong blijkt dat van alle 7.300 intermediaire vergunninghouders in Nederland, er 1.800 een verhoogd risico vormen qua betaalgedrag en financiële stabiliteit. Deze conclusie is gebaseerd op credit rating informatie en risicosignalen verkregen van diverse toonaangevende kredietinformatiebureaus.

Het RIFD heeft samen met Adviesbureau Fred de Jong een analyse gemaakt van de samenstelling van de financieel adviesmarkt en daarbij gekeken naar de mate van risico. Dat heeft geleid tot een whitepaper getiteld ‘Rating financieel adviesmarkt in Nederland’

Dr. Fred de Jong is eigenaar van Adviesbureau Fred de Jong en zelfstandig en onafhankelijk onderzoeker/adviseur op het gebied van financiële markten. Via zijn onderneming adviseert hij financiële ondernemingen, verricht (wetenschappelijke) studies naar ontwikkelingen in financiële markten en begeleidt organisaties in het omgaan met die marktontwikkelingen. Fred de Jong is gespecialiseerd in de financieel adviesmarkt.

Vul onderstaande gegevens in en u ontvangt de download link in uw e-mailbox:

* verplicht veld